Acnetherapie

Acnetherapie

Acnetherapie bestaat uit een combinatie van behandelingen die afgestemd worden op de vorm van uw acne, uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn. Daarom wordt er vooraf gestart met een intakegesprek, waarna een behandelplan wordt opgesteld waarin de behandelmethode en de behandelfrequentie met u besproken worden.

Wij behandelen alle vormen van acne en acnelittekens, vaak in samenwerking met een huisarts of medisch specialist. De arts of medisch specialist kan middelen voorschrijven die de ontsteking remmen, de groei van bacteriën verminderen of die de talgvorming remmen.

Behandelmogelijkheden:

  • Dieptereiniging
    Bij een dieptereiniging worden de pustels (puistjes) en comedonen (mee-eters) op een steriele manier, soms met een naaldje, door middel van drukkende bewegingen vrijgemaakt van talg en pus.
  • Peelings
    Wij werken met diverse soorten peelings in de praktijk. Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren, zoals: melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan en verbeteren we de huidconditie. Elk zuur heeft unieke eigenschappen die werkzaam zijn in en op de huid.
  • Microneedling (Dermapen)
    Acnelittekens behandelen wij met micro-needling. Dit is een methode waarbij minuscule kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Omdat collagaan en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, zorgt dit ervoor dat de huid dikker, steviger en gladder wordt.
  • Persoonlijk advies
    De huidtherapeut zal adviezen met betrekking tot huidverzorging en producten meegeven. In onze praktijk zijn ook producten verkrijgbaar die voor de dagelijkse verzorging van de huid gebruikt kunnen worden. Tijdens de behandelingen zal dan ook het belang besproken worden van het opvolgen van de adviezen m.b.t. thuisverzorging en leefstijl.
  • Camouflage
    Acne en/of littekens kunnen gecamoufleerd worden met niet afsluitende make-up. Bij camouflagetherapie ligt het accent op instructie door de huidtherapeut zodat u de camouflage crème zelf dagelijks of wanneer nodig kan aanbrengen. Wij werken met het Dermacolor camouflage systeem. Deze lijn, die veel pigment bevat, is ontwikkeld om ernstige huidproblemen geheel te camoufleren. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn geschikt voor alle huidtypes. De lijn is hypo-allergeen en is klinisch getest. De producten zijn bij ons verkrijgbaar.

Aantal behandelingen & behandelfrequentie

  • Gemiddeld zijn er 5-15 behandelingen nodig, daarna onderhouden. Het aantal benodigde acnebehandelingen is afhankelijk van de ernst van de acne en de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, erfelijke aanleg, voeding en uw therapietrouwheid.
  • Er wordt gestart met behandeling elke week/ elke 2 weken. Zodra uw huid rustiger wordt, kan de behandelfrequentie geleidelijk afnemen. U kunt het behaalde resultaat onderhouden door met enige regelmaat op behandeling te komen en thuis de geadviseerde huidproducten te blijven gebruiken.

Verwijzing en vergoeding

Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de huidtherapeut heeft u soms een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daar aan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Acnetherapie valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Tarieven

Zie pagina Tarieven