Chemische Peelings
Chemische peelings
De belangrijkste redenen om een peeling toe te passen in de behandeling zijn rimpels en lijntjes, beschadiging van de huid door zonlicht en bij oppervlakkige pigment afwijkingen, maar ook bij acne of littekens worden peelings ingezet. Het doel is weer een frisse, egale huid te krijgen. Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur of melkzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen die werkzaam zijn in en op de huid. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Meestal wordt de behandeling in het gelaat toegepast.
Soorten Peelings
Wij werken met de peelings van Dermaquest en Enerpeel. Deze peelings bestaan uit een samenstelling van verschillende zuren en zijn onder te verdelen in medium peelings en intensieve peelings. Meestal starten we met één of twee medium peelings om de huid te laten wennen. Bij elke peeling wordt de huidweerstand sterker en kunnen we de intensiteit van de peeling geleidelijk op voeren.
Advies voor en na de behandeling
Vooraf aan de behandeling is het belangrijk dat u minimaal 2 weken vooraf aan de eerste behandeling de huid beschermt met een zonbescherming met SPF 30 of hoger en de zon vermijdt.
Tot 5 dagen na de behandeling kan de huid licht schilferen. Het is belangrijk dat u niet aan de schilfertjes krabt/trekt. Aangezien de huid tijdelijk dunner en gevoeliger is na de peeling, is het van belang dat u tijdens de gehele behandelperiode, de huid goed beschermt met een SPF 30 of hoger om zo huidschade te voorkomen.
Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie
Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van uw huidtype en huidprobleem dat u aan wilt pakken. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om de peelings in kuurverband te volgen. Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig, met een interval van 2 tot 4 weken. U kunt het behaalde resultaat onderhouden door met enige regelmaat een peeling te ondergaan en thuis de geadviseerde huidproducten te blijven gebruiken.
Verwijzing en vergoeding
In bepaalde gevallen wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.