Microneedling

Wat is microneedling?

In onze praktijk werken wij met de Dermapen. De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Hoe werkt de Dermapen?

Met de medische Dermapen worden minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Omdat collagaan en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, zorgt dit ervoor dat de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatatie vervaagt door huidvernieuwing. De diepte van de kanaaltjes is afhankelijk van het gebied en het resultaat wat we met de behandeling willen behalen.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt een serum met voedingsstoffen in de huid gebracht die de celfuncties optimaliseren, waarna de Dermapen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.

Indicaties Dermapen

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Huidveroudering
  • Acnelittekens
  • Andere soorten littekens
  • Pigmentstoornis
  • Grove poriën/grove huidstructuur
  • Striae/ striemen

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de indicatie, de huidconditie en uw leeftijd. Gemiddeld zijn er 5-6 behandelingen nodig, waarbij behandeld wordt in kuurverband om de 4-6 weken. Door in kuurverband te behandelen versterkt u het resultaat. Aangezien de aanmaak van bindweefsel een geleidelijk proces is, kan het even duren voordat het gewenste resultaat bereikt is. Na 2-4 weken zullen de eerste verbeteringen zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat is echter na een paar maanden pas volledig zichtbaar.

Verwijzing en vergoeding

Voor de behandelingen van acnelittekens door de huidtherapeut heeft u soms een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daaraan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Acnetherapie valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Tarieven

Zie pagina Tarieven