Elektrische epilatie
Elektrische epilatie
Deze vorm van ontharen wordt toegepast bij kleine gebieden met overbeharing of ongewenste haargroei, zoals in het gezicht. In tegenstelling tot laserontharen kunnen bij deze methode niet alleen donkere, maar ook lichte haren definitief worden verwijderd. Dus ook blonde of grijze haren. Elektrisch ontharen wordt ook toegepast op kleine gebieden op het lichaam waar laserontharen niet mogelijk is.
Hoe werkt elektrische epilatie?
Bij elektrisch ontharen wordt via een zeer dunne naald de basis waaruit de haar groeit met zwakstroom vernietigd. Met de stroom verhitten we het haarzakje, dat op die manier wordt vernietigd, waardoor er geen haar meer kan groeien op dit plek. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. De stroomsterkte stellen we voor iedereen individueel in, zodat de behandeling zo min mogelijk belastend is en tegelijk zo effectief mogelijk.
Advies voor en na de behandeling
Vooraf aan de behandeling is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren tot minimaal 4 dagen vooraf aan de behandeling. De haren moeten zichtbaar zijn voor de huidtherapeut tijdens de behandeling, aangezien zij de haren met een pincet moet kunnen pakken.
Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zien en warm aanvoelen. Dit trekt doorgaans binnen een half uur weg. Er kunnen ook rode bultjes ontstaan die meestal binnen drie dagen wegtrekken.
Na de behandeling is de huid wat gevoelig. Tot drie dagen na de behandeling raden wij het dan ook af om in de zon of onder de zonnebank te gaan en adviseren wij om het behandelde gebied te beschermen met een zonnebrand met SPF 30 of hoger.
Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haar, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich tijdens de behandeling bevindt. De frequentie varieert van wekelijks tot eenmaal per zes weken. In het begin is het advies om regelmatig te komen. Later zal de tussenperiode afnemen, en volstaat een onderhoudsbehandeling.
Verwijzing en vergoeding
Voor elektrische epilatie door de huidtherapeut heeft u soms een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daaraan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Elektrische epilatie valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).
Tarieven
