Behandelen pigmentophopingen

Lichtflitstherapie bij pigmentvlekken

Pigmentophopingen in het gezicht worden bij ons behandeld met behulp van een IPL apparaat (lichtflits), de Ellipse Nordlys. IPL heeft een breder spectrum van licht, dan een laser die maar één golflengte bevat. Hiermee kunnen pigmentophopingen zoals ouderdomsvlekken of zonneschade effectief behandeld worden.
De behandeling kan uitgevoerd worden in zowel het gelaat als op het lichaam. Zowel lichte als medium huidtypen kunnen behandeld worden.

Hoe werkt lichtflitstherapie?

Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie-intensiteit van licht af. Deze energie wordt alleen door de bruine kleur van de pigmentvlekken opgenomen, en dus niet door de omringende huid. Door de warmte wordt overtollig pigment afgebroken en schilfert deze met de celdeling mee af.

Advies voor en na de behandeling

Vooraf aan de behandeling is het belangrijk dat u minimaal 4 weken vooraf aan de eerste behandeling de huid beschermt met een zonbescherming met SPF 30 of hoger en de zon vermijd, aangezien de huid niet gebruind mag zijn door de zon, zonnebank of zelf bruinende producten. Het licht mag namelijk niet geabsorbeerd worden door de pigmenten die dan aanwezig zouden zijn in de opperhuid.

Na de behandeling kan de behandelde huid rood zien en warm aanvoelen. Dit is een normale huidreactie. Gemiddeld houdt deze reactie enkele uren tot maximaal 1-2 dagen aan. Direct na de behandeling zullen wij de huid koelen met een coldpack en eventueel insmeren met een verkoelende crème. U kunt thuis de huid eventueel zelf nog koelen als de huid nog warm aanvoelt. In de dagen na de behandeling kunnen de pigmenten tijdelijk donkerder kleuren. Dit is een goede reactie op de behandeling en betekent dat het licht goed geabsorbeerd is.

Na de behandeling is de huid wat gevoelig. Bescherm het behandelde gebied gedurende het hele behandeltraject met een zonnebrand met SPF 30 of hoger.

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd precies door de huidtherapeut voorspeld worden. Dit heeft te maken met het verschil in aandoening en huidtype. Over het algemeen geldt dat hoe oppervlakkiger het pigment ligt, des te sneller het te behandelen is. Tijdens het intakegesprek zal er een schatting gegeven worden. Na elke behandeling zal het pigment lichter worden. De behandelingen vinden plaats met een interval van 4 weken.

Verwijzing en vergoeding

Voor deze behandeling is er geen vergoedingsmogelijkheid.

Tarieven

Zie pagina Tarieven