Behandelen vaatafwijkingen

Lichtflitstherapie bij roodheden

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. Onze therapeuten helpen patiënten met onder andere couperose, spider naevus en rosacea om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen.
Roodheden in het gezicht worden bij ons behandeld met behulp van een IPL apparaat (lichtflits), de Ellipse Nordlys. De behandeling kan uitgevoerd worden in het gelaat of decolleté, zowel bij lichte als medium huidtypen.

Hoe werkt lichtflitstherapie?

Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie-intensiteit van licht af. Deze energie wordt alleen door de rode kleur van de vaatjes opgenomen, en dus niet door de omringende huid. Door de warmte worden de vaatjes beschadigd, waarna de huid deze vervolgens zelf opruimt.

Advies voor en na de behandeling

Vooraf aan de behandeling is het belangrijk dat u minimaal 4 weken vooraf aan de eerste behandeling de huid beschermt met een zonbescherming met SPF 30 of hoger en de zon vermijdt, aangezien de huid niet gebruind mag zijn door de zon, zonnebank of zelf bruinende producten. Het licht mag namelijk niet geabsorbeerd worden door de pigmenten die dan aanwezig zouden zijn in de opperhuid.

Na de behandeling kan de behandelde huid rood zien en warm aanvoelen. Dit is een normale huidreactie. Gemiddeld houdt deze reactie enkele uren tot maximaal 1-2 dagen aan. Direct na de behandeling zullen wij de huid koelen met een coldpack en eventueel insmeren met een verkoelende crème. U kunt thuis de huid eventueel zelf nog koelen als de huid nog warm aanvoelt. In de dagen na de behandeling kunnen de vaatjes tijdelijk meer zichtbaar zijn. Dit is een goede reactie op de behandeling en betekent dat het licht goed geabsorbeerd is.

Na de behandeling is de huid wat gevoelig. Bescherm het behandelde gebied gedurende het hele behandeltraject met een zonnebrand met SPF 30 of hoger.

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd precies door de huidtherapeut voorspeld worden. Dit heeft te maken met het verschil in aandoening en huidtype. Tijdens het intakegesprek zal er een schatting gegeven worden. De behandelingen vinden plaats met een interval van 4 weken. Tijdens het behandeltraject zal de voortgang regelmatig geëvalueerd worden.

Verwijzing en vergoeding

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Tarieven

Zie pagina Tarieven