Laserontharing

Lasertherapie met de Diode laser

Lasertherapie bij overbeharing is een effectieve manier van langdurige, permanente ontharing. Wij maken gebruik van de LightSheer Diodelaser, de gouden standaard op het gebied van laserontharing. Deze laser produceert een lichtbundel met een specifieke golflengte (810 nm), in zeer hoge concentratie.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing is één van de modernste en snelste manieren om haren definitief te verwijderen. De laserstraal is een lichtbundel bestaande uit één golflengte. De golflengte is gericht op melanine (pigment), wat de haarzakjes bevatten. De lichtbundel komt de huid in door middel van korte pulsen. De melanine absorbeert de warmte, waardoor het haarzakje wordt beschadigd. Hierdoor kan het haartje nauwelijks of niet meer groeien. Omdat de laser op pigment werkt, kunnen alleen gepigmenteerde haren definitief worden verwijderd. Witte en grijze haren kunnen met deze techniek niet worden verwijderd.

Advies voor en na de behandeling

Vooraf aan de behandeling is het belangrijk dat u minimaal vijf weken vooraf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren. De haren moeten tijdens de eerste behandeling zichtbaar zijn voor de huidtherapeut, aangezien aan de hand van de dikte en de kleur van de haar, de instellingen bepaald worden.

Bescherm de huid vanaf 4 weken voor de eerste behandeling met een zonbescherming met SPF 30 of hoger, aangezien de laser het meest veilig en effectief werkt op een lichte huid.

Na de behandeling kan de behandelde huid rood zien en warm aanvoelen. Daarnaast kan er perifolliculair oedeem ontstaan, dit zijn kleine vochtbultjes in de haarzakjes. Dit zijn allemaal normale huidreacties. Gemiddeld houden de reacties een enkele uren tot 1-2 dagen aan. Direct na de behandeling zullen wij de huid koelen met een coldpack en eventueel insmeren met een verkoelende creme. U kunt thuis de huid eventueel zelf nog koelen als de huid nog warm aanvoelt.

Na de behandeling is de huid wat gevoelig. Bescherm het behandelde gebied gedurende het hele behandeltraject met een zonnebrand met SPF 30 of hoger.

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig. Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd exact door de huidtherapeut voorspeld worden. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Tijdens het behandeltraject zal de voortgang regelmatig geëvalueerd worden.

Verwijzing en vergoeding

Voor laserontharing door de huidtherapeut heeft u soms een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daaraan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Laserontharing valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Tarieven

Zie pagina Tarieven