Huidoneffenheden verwijderen

Coagulatietherapie bij oneffenheden

Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen op effectieve en nauwkeurige wijze behandeld worden zonder de omringende huid te beschadigen. Hierbij kun je denken aan steelwratjes (fibromen), ouderdomsvlekken en kersenwratjes. Veel mensen vinden deze huidaandoeningen storend en proberen ze op allerlei manieren te verbergen. De coagulatiebehandeling biedt dan uitkomst.

Behandeling

Coagulatie is een behandelmethode waarmee verschillende goedaardige huidoneffenheden permanent verwijderd kunnen worden. De huid wordt doelgericht verhit en op de behandelde plek ontstaat vervolgens een korstje. Hieronder ontwikkelt zich een nieuwe, gezonde huid. Bij Huid- en oedeemtherapie Oldenburger worden drie soorten behandelmethoden voor coagulatie toegepast: met een naaldje, met een cauteerstift of met de Zapper. Deze behandelmethoden zijn nauwkeurig en veilig in gebruik. Dankzij de coagulatiebehandeling is een chirurgische ingreep niet nodig en blijft er dus ook geen litteken achter.

  • Coaguleren met een naaldje
    Met een haarfijne naald wordt oppervlakkig in de huidoneffenheid geprikt. Door de naald wordt elektriciteit aan de naaldpunt omgezet in warmte waarmee de huid wordt verhit. De huidaandoening verschrompelt en valt na verloop van tijd af.
  • Coaguleren met een cauteerstift
    De cauteerstift gebruiken we bij het verwijderen van onder andere gesteelde bindweefselwratjes en de nabehandeling van ouderdomswratten. Het is een klein en handig apparaat dat op hoge temperatuur werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, waarmee we nauwkeurig de oneffenheid wegbranden.
  • Coaguleren met de Zapper
    De Zapper wordt ingezet bij grotere huidoneffenheden zoals bij platte of gesteelde wratten. De puntige elektrode wordt boven de wrat gehouden. De vonkjes die ontstaan tussen de elektrode en de wrat zorgen ervoor dat de wrat verschrompelt en wordt weggebrand. De oneffenheden worden nauwkeurig tot op het huidoppervlak verwijderd zodat er geen permanente huidschade ontstaat zoals littekens.

Advies voor en na de behandeling

Aangezien er niet behandeld kan worden op een gekleurde huid door de zon, zonnebank of door het gebruik van zelf-bruinende middelen, is het van belang dat u vooraf aan de behandeling minstens 4 weken Uv-straling mijdt. Wij adviseren u dagelijks een SPF 30 of hoger aan te brengen.

De korst die na de behandeling is ontstaan, valt er na een aantal dagen (gemiddeld zeven dagen) af en je ziet dan een mooie, nieuwe huid zonder littekens. Om pigmentvlekken te voorkomen, kun je de nieuwe huid het beste goed beschermen tegen uv-straling van de zon.

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidoneffenheden. De frequentie varieert van wekelijks tot eenmaal per zes weken. In het begin is het advies om regelmatig te komen. Later zal de tussenperiode afnemen, en volstaat een onderhoudsbehandeling.

Verwijzing en vergoeding

Voor elektrische epilatie door de huidtherapeut heeft u soms een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daaraan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Elektrische epilatie valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Tarieven

Zie pagina Tarieven