Acne

Acne

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen.

Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug en op de borst. Met name op het behaarde hoofd, het voorhoofd, de neus en de kin (de T-zone) zijn extra veel actieve talgklieren aanwezig die acne kunnen veroorzaken. Vaak heeft acne verschillende verschijningsvormen; naast mee-eters (comedonen) zien we ook rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten), in wisselende combinaties en in meer of minder ernstige mate.

Behandeling

Voor zowel de actieve acne als voor de littekens die ten gevolge van de acne kunnen ontstaan, zoals storende acnelittekens en pigmentvlekken, kunnen de huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Oldenburger iets voor jou betekenen. Tijdens een intakegesprek zal informatie worden gegeven over acne en over de mogelijke behandelingen. Aansluitend zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Daarbij zullen producten voor thuis geadviseerd worden, welke de behandeling zullen ondersteunen.
Soms zal acnetherapie ondersteund moeten worden met medicamenteuze behandeling. Acnetherapie kan bestaan uit reinigende behandelingen, chemische peelings, microneedlingtherapie (Dermapen) en aandacht voor huidverzorging.